Pancakes, part 2

• 3 large eggs
• 115g/4oz plain flour
• 1 heaped teaspoon baking powder
• 140ml/5fl oz milk
• a pinch of salt

First separate the eggs, putting the whites into one bowl and the yolks into another. Add the flour, baking powder and milk to the yolks and mix to a smooth thick batter. Whisk the whites with the salt until they form stiff peaks. Fold into the batter – it is now ready to use.

Heat a good non-stick pan on a medium heat. Pour some of your batter into the pan and fry for a couple of minutes until it starts to look golden and firm. At this point sprinkle your chosen flavouring (see below) on to the uncooked side before loosening with a spatula and flipping the pancake over. Continue frying until both sides are golden.

Это цитата рецепта от голого повара.
Дима сказал, что получилось похожим на хлеб. Мне показалось, что получилось твердым (но тем не менее пористым и поверхность правильная). Даша не комментировала. В общем, буду экспериментировать дальше.

Реклама

2 комментария

Filed under Uncategorized

2 responses to “Pancakes, part 2

  1. Онаним

    со сгущенкой покатит! но прошлые были лучше

Добавить комментарий

Заполните поля или щелкните по значку, чтобы оставить свой комментарий:

Логотип WordPress.com

Для комментария используется ваша учётная запись WordPress.com. Выход / Изменить )

Фотография Twitter

Для комментария используется ваша учётная запись Twitter. Выход / Изменить )

Фотография Facebook

Для комментария используется ваша учётная запись Facebook. Выход / Изменить )

Google+ photo

Для комментария используется ваша учётная запись Google+. Выход / Изменить )

Connecting to %s